Skip to main content

Merk direct verschil

Neurofeedback training voor ADHD en ADD

ADHD of ADD diagnose gekregen? Wat nu?

Je zit vaak te wiebelen op je stoel, bent vrij snel boos als iets niet lukt en kunt je moeilijk concentreren. Je hebt moeite om details te onthouden, bent soms wat slordig en vergeetachtig omdat je in je gedachten alweer met andere dingen bezig bent. Zo gaat dat in jouw hoofd.

Hierdoor begrijpen mensen je niet altijd goed. Ze vinden je een stuiterbal. Soms word je zelfs gepest of buitengesloten. Funest voor je zelfvertrouwen en vriendschappen.

Gelukkig biedt de zachte aanpak van neurofeedback een oplossing. Neurofeedback is eigenlijk een soort training voor de hersenen. Je kunt het vergelijken met het belonen van kinderen als ze iets goeds doen. Met de beloning moedigen we ze aan om dat vaker te doen. Op een soortgelijke manier belonen we tijdens de training de hersenen. Als de hersenen iets goeds doen of op een gewenste manier werken, geven we ze een soort van een beloning in geluid of beeld. Hierdoor gaan de hersenen dat goede gedrag herhalen omdat ze geleerd hebben dat ze daarvoor beloond worden.

Dit alles terwijl jij of je kind gewoon een spelletje speelt of een filmpje kijkt – leuk en leerzaam tegelijk! Het is wel belangrijk om regelmatig trainingen te volgen omdat het effect anders weer wegebt. Wil je het een keer proberen? Dat kan! Laten we even met elkaar bellen.

Klachten

Neurofeedback training helpt voor ADHD en ADD

Neurofeedback therapie helpt bij het verminderen van de symptomen van ADD en ADHD door het brein te trainen om meer stabiele en gebalanceerde patronen van hersenactiviteit te produceren.

Je merkt al direct verschil maar om het brein goed en duurzaam te trainen is het belangrijk om regelmatig trainingen te doen. Je voelt meer rust in je hoofd, bent minder impulsief en je kunt je beter concentreren. Zo is er meer ruimte voor jouw creativiteit, spontaniteit en humor. En…je slaapt weer als een roosje.

Neurofeedback therapie wordt vaak als aanvullende behandeling ingezet en niet als vervanging voor medicatie of andere therapieën.

Wil je het een keer proberen? Dat kan! Laten we even met elkaar bellen.

Klachten

Kenmerken ADD en ADHD

ADD en ADHD zijn neurobiologische aandoeningen die de aandacht, impulscontrole en hyperactiviteit beïnvloeden. Dit zijn de belangrijkste kenmerken:

ADD (Attention Deficit Disorder):

  • Moeite om de aandacht vast te houden of te focussen op een taak.
  • Moeite met het organiseren en afmaken van taken.
  • Snel afgeleid zijn en moeite hebben met het opvolgen van instructies.
  • Vergeetachtigheid en moeite met het onthouden van details.
  • Moeite met het beheren van tijd en deadlines.
ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder):

  • Dezelfde symptomen als bij ADD, maar met toevoeging van hyperactiviteit en impulsiviteit.
  • Constante beweging en moeite met stilzitten.
  • Overmatig praten en onderbreken van anderen.
  • Impulsiviteit, zoals handelen zonder na te denken over de gevolgen.
  • Moeite met wachten op hun beurt.

Niet alle mensen met ADD of ADHD vertonen alle symptomen vertonen en de ernst van de symptomen kan variëren. Bovendien kunnen de symptomen van ADD en ADHD veranderen naarmate een persoon ouder wordt.

Verminder angst, depressie en slaapproblemen

Neurofeedback training kan helpen voor ADD en ADHD

Neurofeedback traint het brein om meer stabiele en gebalanceerde patronen van hersenactiviteit te produceren. Tijdens de sessies krijg je sensoren op het hoofd geplaatst die de hersenactiviteit meten. Deze informatie wordt teruggegeven aan de patiënt in de vorm van beelden of geluiden.

Deze feedback wordt gebruikt om het brein te trainen om de gewenste hersenactiviteit te produceren en te behouden. Na verloop van tijd heb je minder last van hyperactiviteit, impulsiviteit, concentratieproblemen en problemen met aandacht en focus.

Neurofeedback helpt ook bij het verminderen van angst, depressie en slaapproblemen. Neurofeedback training wordt meestal als aanvullende behandeling gebruikt en niet als complete vervanging voor medicatie of therapie.

Reviews

Blije klanten

Onze zoon was volgens de schooljuf nogal druk en zou wel eens ADHD kunnen hebben. Na een psychologische test zijn we gaan experimenteren met medicatie, maar we herkenden ons kind niet meer terug dus op zoek naar een alternatieve behandeling. Via zoeken op Google kwamen we op Neurofeedback training. Wellicht niet 100% wetenschappelijk bewezen, maar aan de andere kant kan het ook geen kwaad dus gewoon maar gaan proberen. Uiteindelijk voor Healthy Brain Studio gekozen vanwege de ADHD specialisatie. De behandeling is nog bezig maar we zien duidelijk progressie bij onze zoon. Jammer dat deze behandeling niet door verzekeraars wordt vergoed!

PeterNeurofeedback training voor kinderen

Als ik eerlijk ben was ik een beetje sceptisch over neurofeedback toen ik er voor het eerst over hoorde. Er is nog maar weinig wetenschappelijk bewijs. Maar we waren het zoeken naar een oplossing voor onze dochter beu en wilden niet aan de medicatie voor ADHD. Ik was op zoek naar een behandeling die zowel effectief als kindvriendelijk was. De neurofeedback training bij Daniëlle was echt een gamechanger. De kindvriendelijke aanpak voelt snel vertrouwd en mijn dochter kijkt zelfs uit naar de sessies. Zelf hoeft ze eigenlijk niks te doen, alleen maar naar haar favoriete filmpjes kijken. Makkelijker kan bijna niet. Het was verrassend hoe snel we verbetering zagen: ze voelt zich rustiger, kan zich beter concentreren en we hebben weer een blij kind. Dit alles zonder bijwerkingen en medicatie, een groot pluspunt. We blijven wel terugkomen voor ‘onderhoud’. Ontzettend bedankt Daniëlle voor jouw hulp!

LisetteNeurofeedback training voor kinderen

Wij zijn erg tevreden over het traject. Daniëlle sluit goed aan bij onze dochter. Het voelde meteen vertrouwd. Onze dochter heeft tijdens de behandelingen lekker filmpjes gekeken waardoor het voor haar niet als vervelend werd ervaart. Ze vond het leuk om naar toe te gaan. We zagen na 8 keer al resultaten en die bleven zich ontwikkelen. Ze kon zich beter concentreren op school. Thuis zagen we ook terug dat ze beter kon blijven zitten op haar kont. En vaker langere periodes iets voor zichzelf kon doen en bleef doen zonder constant de bevestiging nodig te hebben. Er heerst rust nu. Dus wij bevelen Daniëlle iedereen!

BrendaNeurofeedback trainingen voor kinderen

Voor onze dochter met ADHD zijn wij terecht gekomen bij Healthy Brain Studio om te starten met neurofeedback training. Zij is erg creatief en wilde geen medicatie omdat ze bang is haar creatieve skills te verliezen. Het geeft haar meer rust in het hoofd waardoor ze alles beter kan overzien. Omdat ik dit resultaat zag ben ik zelf ook gegaan. Juist omdat er in mijn hoofd ook behoorlijk chaos kan zijn. Naast het feit dat ik rustiger voel van binnen, slaap ik ook beter !!!

Danny en BiancaNeurofeedback trainingen voor kinderen
Laat een review achter
×

 

Hoi!

Klik hieronder om je de chat te beginnen.

× Vraag of gratis adviesgesprek?