Skip to main content

Moeite met lezen?

Neurofeedback training voor dyslexie

Dyslexie? Wat nu?

Je bent slim genoeg maar lezen en schrijven zijn niet jouw ding. Daardoor raak je steeds verder achterop. Het kost je bakken met energie en het gaat te langzaam vooruit. Je vindt het moeilijk om dingen uit je hoofd te leren en je maakt vaak dezelfde fouten.

Hoe frustrerend want je bent toch zeker niet dom? Soms word je zelfs gepest of buitengesloten. Funest voor je zelfvertrouwen en vriendschappen.

Gelukkig biedt de zachte aanpak van neurofeedback een oplossing. Neurofeedback is eigenlijk een soort training voor de hersenen. Je kunt het vergelijken met het belonen van kinderen als ze iets goeds doen. Met de beloning moedigen we ze aan om dat vaker te doen. Op een soortgelijke manier belonen we tijdens de training de hersenen. Als de hersenen iets goeds doen of op een gewenste manier werken, geven we ze een soort van een beloning in geluid of beeld. Hierdoor gaan de hersenen dat goede gedrag herhalen omdat ze geleerd hebben dat ze daarvoor beloond worden.

Dit alles terwijl jij of je kind gewoon een spelletje speelt of een filmpje kijkt – leuk en leerzaam tegelijk! Het is wel belangrijk om regelmatig trainingen te volgen omdat het effect anders weer wegebt. Wil je het een keer proberen? Dat kan! Laten we even met elkaar bellen.

Dyslexie

Neurofeedback helpt bij dyslexie

Neurofeedback therapie helpt bij de verbetering in de aandachtsprocessen en informatieverwerking waardoor je beter gaat lezen en spellen. De dyslexie wordt dus niet zozeer verholpen maar er treedt wel degelijk verbetering op. Dat komt omdat de linkerhersenhelft gespecialiseerd is in het verwerken van taal en dit is het gebied waarop neurofeedback zich richt.

Je merkt al direct verschil maar om het brein goed en duurzaam te trainen is het belangrijk om regelmatig trainingen te doen. Je kunt je naar verloopt van tijd beter concentreren en informatie verwerken. De extra begeleiding op school zal daardoor ook meer effect hebben.

Neurofeedback therapie wordt vaak als aanvullend ingezet en niet als complete vervanging voor medicatie of andere therapieën.

Wil je het een keer proberen? Dat kan! Laten we even met elkaar bellen.

Dyslexie

Wat is dyslexie?

  • Dyslexie is een leerprobleem waarbij iemand moeite heeft met lezen en schrijven. Het is niet dat ze minder slim zijn, maar hun hersenen verwerken letters en woorden anders. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld letters omdraaien of langzamer lezen.
  • Dyslexie is iets blijvends, maar met de juiste hulp en oefening kunnen mensen met dyslexie toch goed leren lezen en schrijven. Het is belangrijk om te weten dat iemand met dyslexie vaak creatief en goed in andere dingen is. Dyslexie heeft dus niks te maken met hoe slim je bent.

Het is belangrijk om te weten dat dyslexie behandeld kan worden. Neurofeedback training is effectief en pijnloos.

Reviews

Blije klanten

Onze zoon was volgens de schooljuf nogal druk en zou wel eens ADHD kunnen hebben. Na een psychologische test zijn we gaan experimenteren met medicatie, maar we herkenden ons kind niet meer terug dus op zoek naar een alternatieve behandeling. Via zoeken op Google kwamen we op Neurofeedback training. Wellicht niet 100% wetenschappelijk bewezen, maar aan de andere kant kan het ook geen kwaad dus gewoon maar gaan proberen. Uiteindelijk voor Healthy Brain Studio gekozen vanwege de ADHD specialisatie. De behandeling is nog bezig maar we zien duidelijk progressie bij onze zoon. Jammer dat deze behandeling niet door verzekeraars wordt vergoed!

PeterNeurofeedback training voor kinderen

Als ik eerlijk ben was ik een beetje sceptisch over neurofeedback toen ik er voor het eerst over hoorde. Er is nog maar weinig wetenschappelijk bewijs. Maar we waren het zoeken naar een oplossing voor onze dochter beu en wilden niet aan de medicatie voor ADHD. Ik was op zoek naar een behandeling die zowel effectief als kindvriendelijk was. De neurofeedback training bij Daniëlle was echt een gamechanger. De kindvriendelijke aanpak voelt snel vertrouwd en mijn dochter kijkt zelfs uit naar de sessies. Zelf hoeft ze eigenlijk niks te doen, alleen maar naar haar favoriete filmpjes kijken. Makkelijker kan bijna niet. Het was verrassend hoe snel we verbetering zagen: ze voelt zich rustiger, kan zich beter concentreren en we hebben weer een blij kind. Dit alles zonder bijwerkingen en medicatie, een groot pluspunt. We blijven wel terugkomen voor ‘onderhoud’. Ontzettend bedankt Daniëlle voor jouw hulp!

LisetteNeurofeedback training voor kinderen

Wij zijn erg tevreden over het traject. Daniëlle sluit goed aan bij onze dochter. Het voelde meteen vertrouwd. Onze dochter heeft tijdens de behandelingen lekker filmpjes gekeken waardoor het voor haar niet als vervelend werd ervaart. Ze vond het leuk om naar toe te gaan. We zagen na 8 keer al resultaten en die bleven zich ontwikkelen. Ze kon zich beter concentreren op school. Thuis zagen we ook terug dat ze beter kon blijven zitten op haar kont. En vaker langere periodes iets voor zichzelf kon doen en bleef doen zonder constant de bevestiging nodig te hebben. Er heerst rust nu. Dus wij bevelen Daniëlle iedereen!

BrendaNeurofeedback trainingen voor kinderen

Voor onze dochter met ADHD zijn wij terecht gekomen bij Healthy Brain Studio om te starten met neurofeedback training. Zij is erg creatief en wilde geen medicatie omdat ze bang is haar creatieve skills te verliezen. Het geeft haar meer rust in het hoofd waardoor ze alles beter kan overzien. Omdat ik dit resultaat zag ben ik zelf ook gegaan. Juist omdat er in mijn hoofd ook behoorlijk chaos kan zijn. Naast het feit dat ik rustiger voel van binnen, slaap ik ook beter !!!

Danny en BiancaNeurofeedback trainingen voor kinderen
Laat een review achter
×

 

Hoi!

Klik hieronder om je de chat te beginnen.

× Vraag of gratis adviesgesprek?